SuperRecepten
Hennepzaad en Hennepzaadolie
Recepten en tips voor een gezond leven.
Home » , , , » Salade met geitenkaas, walnoten, hennepzaad en/of hennepolie

Salade met geitenkaas, walnoten, hennepzaad en/of hennepolie

Written By Emiel Jans on dinsdag 29 december 2015 | 13:37

Aantal personen: 4
Bereidingsduur: 10 min

De dressing:
  • 3 eetlepels hennepzaadolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel verse tijm, gehakt
  • Zout en versgemalen peper
De salade:
  • Ca. 100 gram gemengde salade 
  • 2 rode appels
  • Citroensap (best vers)
  • Een handje walnoten (50gr)
  • Geitenkaasjes (zachte ronde of blokjes)
  • Hennepolie om te bestrijken
  • evt. 2 eetlepels hennepzaad (naar smaak)
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Verdeel de gemengde salade over 4 borden. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met hennepolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint te smelten. Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en verdeel het hennepzaad over de salades. De nootachtige smaak van het hennepzaad komt goed tot zijn recht in combinatie met de geitenkaas. 
SHARE

About Emiel Jans

0 reacties :

Een reactie plaatsen